Gedragsproblemen kunnen zich op verschillende manieren voordoen.

Voorbeelden zijn:
• U laat de hond uit of liever gezegd de hond laat u uit
• U komt terug van boodschappen en de hond heeft aan de tafelpoot zitten bijten
• De hond wordt plotseling agressief
• Na het uit huis gaan, begint de hond te janken en te blaffen
• De hond blaft op alles wat beweegt en geluid geeft
• Tijdens het afsteken van vuurwerk wordt de hond bang en kruipt weg
• Honden die tegen iedereen oprijden
• De hond lijkt zindelijk maar plast toch met regelmaat in huis

En zo zijn er nog vele andere gedragsproblemen. Problemen kunnen zich voordoen als er door zijn vorige of huidige baas verkeerde dingen zijn aangeleerd of als de hond bijvoorbeeld een slechte jeugd gehad heeft of zelfs mishandeld is geweest. Het kan ook zijn dat zijn baasje niet op het juiste moment en op de juiste manier ingrijpt. Hierbij kan het gaan over puppy's tot volwassen honden.

Bij privé training wordt eerst gekeken wat de oorzaak van het probleem is. Misschien is er helemaal geen breed probleem en moet de hond gewoon goed opgevoed worden. De bedoeling is dat deze training zowel binnen als buiten wordt gedaan. Dit is wel afhankelijk waar zich het probleem afspeelt. Het is ten allen tijde belangrijk dat de baas de uitvoering doet wat hem of haar aanbevolen wordt door de trainer.

De duur van deze training is ongeveer 1 uur. Het behalen van resultaat is afhankelijk van baas , hond en probleem. Geduld, consequentheid en uitvoering zijn de belangrijkste punten voor de baas.

 

Joop is een ruwharige teckel en samen met het gezin druk bezig om met zijn probleem om te gaan. Joop heeft de eerste 10 maanden van z`n leven doorgebracht in een schuur en heeft daardoor bijna geen contact gehad met mensen en andere dieren. Hij is namelijk erg onzeker en blaft om alles wat geluid geeft of iemand die toenadering zoekt.

 

 
Hallo mijn naam is Mai-lin. Ik ben ben zeer intelligent en zo enthousiast, dat ik veel tegen de mensen opspring als ze bij mij op bezoek komen.

 

Het baasje Sinthia is de 80 al gepasseerd en is jong van geest. Ze leert Justy in haar mand te gaan als er aan de deur gebeld wordt.